«Rett miljøtiltak på rett sted» går igjen når man prater om Regionalt miljøprogram (RMP). Men hva som er rett på den enkelte gård og hva som gir mest effekt, kan variere.
Les mer ›Ugrasharving kan være et utmerket alternativ til kjemisk bekjempelse av frøugraset. Det er positivt for miljøet og ofte også for lommeboken.
Les mer ›Det er mange land som gjør tilsvarende innsats som Norge med vannområdearbeid.
Les mer ›Rådgivere i NLR har deltatt på samling for å lære mer om matjorda, som danner fundament for vårt felles livsgrunnlag, og diskusjonen rundt jordpakking/strukturproblematikk.
Les mer ›Det er som å gå til tannlegen. Man tror det ikke er lenge siden, men plutselig kommer det en innkalling. Bare at med jordprøver så må man huske det selv – eller få en påminnelse av rådgiveren.
Les mer ›Den smarte sparer både penger og miljøet Biovarmeanlegg er både miljøvennlig og kostnadsbesparende, dersom varmebehovet på gården er stort.
Les mer ›Her får du en oppdatert oversikt over aktuelle ugrasmidler og blandinger.
Les mer ›Denne plantevernberegneren er laget for å gjøre det enklere å tilsette riktig plantevernmengde ved ulike væskemengder og doseringer.
Les mer ›For å trigge ugraset til å spire kan en bruke falskt såbed. Brukt over tid kan dette redusere ugrasbanken i jorda.
Les mer ›Når veksten er i gang, er det tid for ugrassprøyting i høstkornet.
Les mer ›Snøen har nå gått de fleste stedene og det er på tide å sjekke hvordan overvintringa av eng har gått.
Les mer ›Under finner du innleggene som ble holdt på kurset i bladgjødsling og potet på Huggenes den 16. mars 2016.
Les mer ›Her presenteres en avtaleform som noen medlemmer har inngått for grøfting av leiejord
Les mer ›″Fordi jeg har jord, kan jeg leve″ J.I. Rodale. Jordlivet må holdes i form året igjennom for at det i vekstsesongen kan yte på topp.
Les mer ›Rug som beiteplante gir gode resultater.
Les mer ›På jobben gir de deg agronomiske råd. på sine egne gårder har de valgt forskjellige metoder. her forteller de deg om sine jordarbeidingsstrategier.
Les mer ›Oppstarten av andelslandbruk var som å puste liv i en gammel drøm. Den første sesongen ga masse grønnsaker og fornøyde andelseiere. Nå går de for utvidelse.
Les mer ›Skal du eie eller leie jord? Og hva skal du betale for den?
Les mer ›Gården er en stor ressurs som en både på kort og lang sikt ønsker å forvalte best mulig.
Les mer ›Som følge av klimaendringene kan det å bevare matjorda på åkerene bli en enda større utfordring enn i dag. Hvordan kan vi unngå erosjon?
Les mer ›