Etablering av grasdekte vannveier og kantsoner

14.05.2019 (Oppdatert: 14.05.2019)

Denne typen arealer kan etableres som vanlig gjenlegg i korn med for eksempel ugrasharv med såaggregat. For små arealer er det enkelt å bruke et såfrøapparat til å henge på magen, og sveive ut.

Foto: Ane Harestad

Hvilke frøblandinger, som er aktuelt, avhenger litt av bruken. Skal arealet beites, slås eller høstes? Uansett er det en fordel med en vinterherdig robust blanding, med for eksempel timotei, engsvingel og engrapp. Eventuelt også engkvein og rødsvingel. Raigras går raskt ut, og dermed ikke så aktuelt på slike arealer. Det er også en fordel med hvitkløver med tanke på smakelighet på fôr, men også for humler. Både engrapp og hvitkløver har evne til å tette igjen eventuelle sår.

Det finnes ingen egne blandinger som er laget til dette formålet, men de blandingene som er i markedet er godt egnet.
Det er flere aktuelle blandinger hos de ulike leverandørene. Jo mer intensiv drift, jo mer timotei er det aktuelt å ha med. Skal arealet kun pusses er det aktuelt å ha så høy andel engrapp som mulig.

Aktuelle frøbøandinger

Ta kontakt så hjelper vi deg å finne en frøblanding som passer for ditt bruk.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.