Kurs

07.11.2018 (Oppdatert: 28.01.2021)

Vi tar smittevern på alvor og tilbyr denne vinteren digitale kurs og foredrag på nettplattformen Teams. Dere vil i forkant av kurset få tilsendt en lenke med god informasjon om hvordan dere kommer inn på kurset og deltar.  

Høsten og vinteren er ofte tiden for å oppdatere kunnskap. Gjennom lovverk og KSL stilles det noen kompetansekrav til bønder og Norsk Landbruksrådgiving tilbyr aktuelle kurs over hele sitt område.

Det er gode priser for medlemmene i NLR Øst. Les om kursene ved å klikke på overskriften eller i menyen til høyre, og finn et i nærheten av deg.

Vi ønsker våre medlemmer og andre velkommen på kurs!

Autorisasjonskurs gnagermidler

Fra 15. oktober 2018 ble det åpnet opp for at personer som eier og/eller leier en landbrukseiendom kan få autorisasjon for å bruke enkelte gnagermidler for å bekjempe mus og rotter på egen eller leid landbrukseiendom, Veksthus anses å inngå her. Gnagermidl kan bare brukes i og rundt bygninger, ikke for å beskytte planter/avlinger i f.eks. åker. Krav om autorisasjonsbevis for plantevern kommer i tillegg.

Autorisasjonskurs plantevern

For å kunne kjøpe og bruke plantevernmidler må brukere inneha et autorisasjonsbevis, et såkalt sprøytesertifikat. Dette utstedes av Mattilsynet etter gjennomført kurs og bestått eksamen. Beviset har ti års gyldighet.

Det er ulike opplegg for kurs i Solør-Odal, i Akershus, og i Østfold. Du kan lese mer om Autorisasjonskurs plantevern ved å klikke på linken. Husk også at fornyingskurset alltid kan tas på nett på mattilsynet.no

Inn på tunet

Kurset er konkret og målretta, du arbeider med innhold i eget kvalitetssystem med mål om å være klar til søknad om godkjenning etter kurset. Mellom kursdagene får deltakerne hjemmelekse i form av konkret jobbing med eget tilbud, gjerne i samarbeid med andre på kurset.

Mer informasjon, kursoversikt, og påmelding finner du hos NLR Innlandet

Kornskolen

Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer en runde med kornskolen. Det er en serie på fem kurskvelder der grunnleggende kunnskap om korndyrking er tema. Mer informasjon finner du i fanen til høyre.

Landbrukshelga

Både Østfold og Akershus har sin egen Landbrukshelg. Landbrukshelga er landbrukets store kurshelg. Her er målet å samle folk fra ulike produksjoner og ståsted. Mer informasjon om Lansbrukshelga kommer når det er tid for påmelding. 

Praktisk HMS-arbeid

HMS-kurset er tilpasset landbruket og oppfyller kravene myndighetene og KSL har satt for HMS-opplæring. Kurset gir en grundig og grunnleggende innføring i HMS-arbeidet, og setter fokus på at HMS skal være enkelt, praktisk og nyttig for hver enkelt deltaker. Opplæringskravet gjelder når man har ansatte og/eller avløsere ansatt i avløserlag. Kravet er ikke bare knyttet til om en har faste ansatte men gjelder også ved tilfeldig hjelp, familiehjelp, byttearbeid med naboer osv. Gjennomført opplæring skal dokumenteres. Kurset kombinerer undervisning med lærer og egenstudie.

Varme arbeider

De som utfører varme arbeider må ha innsikt i hvilken brannrisiko varme arbeider innebærer, og utføre arbeidet på en slik måte at brann ikke oppstår. Forsikringsselskapene stiller krav til sertifikat for utførelse av varme arbeider for bønder på egen gård. Kurset inneholder praktisk slukkeøvelse. Sertifikatet er gyldig i 5 år.

Førstehjelpskurs

Har du nødvendig førstehjelpskunnskap? Kunnskap er ferskvare og repetisjon fører til større trygghet på at man kan begrense skadene og redde noens liv. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.