Praktisk HMS-arbeid

22.10.2018 (Oppdatert: 28.04.2020) Kari-Anne Aanerud

Kurs holdes hovedsakelig utenfor vekstsesongen, og nye kurs vil bli satt opp til høsten. Av naturlige årsaker kan vi per dags dato ikke arrangere klasseromskurs. Smittevernsituasjonen endrer seg stadig, og dette går forhåpentligvis fint til høsten. Flere kurstyper kan løses helt eller delvis digitalt. Mer informasjon kommer så fort vi vet mer etter hvert.

 

Kurset Praktisk HMS-arbeid fra NLR er tilpasset landbruket og tilfredsstiller kravet til HMS-opplæring som Arbeidstilsynet og KSL har satt (§3.5 Arbeidsmiljøloven og punkt 2.9.1 i KSL standard 2 HMS). 

Opplæringskravet gjelder når man har ansatte og/eller avløsere ansatt i avløserlag. Kravet er ikke bare knyttet til om en har faste ansatte men gjelder også ved tilfeldig hjelp, familiehjelp, byttearbeid med naboer osv. Gjennomført opplæring skal dokumenteres. Kurset kombinerer undervisning med lærer og egenstudie.

Vi jobber konkret med bevisstgjøring og forståelse av HMS-arbeidet på egen gård. Kurset er delt i tre og er på totalt 12 timer.
Del 1. Veiledning i gruppe med lærer og med fokus på grunnleggende HMS, holdninger og motivasjon.
Del 2. E-læring. Egenstudie på internett
Del 3. HMS i praksis og vernerunde.

 

Vernerunde og HMS i praksis

Del 3  HMS i praksis - kursdag i gruppe med lærer, praktisk gårdsvandring med etterfølgende drøfting av løsninger, systemforståelse og organisering. På bilde over går diskusjonen på om det medfører fare å ha fjernet deksel over knivene på rundballekutteren.

 

Priser og medlemskap

Kurspris: Kr. 1900,- for  medlemmer av Norsk Landbruksrådgving Øst med HMS avtale. 
Kr. 2500,- for medlemmeri Norsk Landbruksrådgivning Øst
Kr. 3000,- for andre.
Deltager nr. 2 fra samme virksomhet kr. 1.300,-.

Innmelding i NLR Øst eller inngåelse av HMS-avtale i løpet av kurset gir kursrabatt. For mer informasjon om kursene kontakt kursholder

 

Påmelding til hvert enkelt kurs finner du i kursoversikten til høyre. OBS! Linken fungerer dessverre ikke for øyeblikket, for påmelding send epost til kari-anne.aanerud@nlr.no 

 

Kontakt

Anlaug Wennevold, Østfold og Follo anlaug.wennevold@nlr.no mobil 97 11 64 96

Randi Finstad Sand, Østfold og Follo randi.finstad.sand@nlr.no mobil 90 91 42 15

Kari-Anne S. Aanerud, Romerike og Solør kari-anne.aanerud@nlr.no mobil 90 20 74 64

 

 

Planlagte kurs

Det er for tiden ikke satt opp noen panlagte kurs. Følg med i våre nyhetsbrev og på sosiale medier for å bli varslet når nye kurs blir annonsert.

 

I mellomtiden kan du ta kontakt med en av våre HMS-rådgivere om du lurer på noe.

 

Anlaug Wennevold, Østfold og Follo anlaug.wennevold@nlr.no mobil 97 11 64 96

 

Randi Finstad Sand, Østfold og Follo randi.finstad.sand@nlr.no mobil 90 91 42 15

 

Kari-Anne S. Aanerud, Romerike og Solør kari-anne.aanerud@nlr.no mobil 90 20 74 64

 

Signe Melstrøm Mellem, Romerike og Solør signe.mellem@nlr.no tlf: 48 02 73 53Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.