20220930 104904

Velkommen til Klimakveld

Østfold Bondelag arrangerer i høst 2 klimakvelder i samarbeid med NLR Øst og landbruksforvaltningene i Indre Østfold, Moss og Råde kommuner. Vi ønsker alle bønder velkommen til en kveld hvor vi får en introduksjon til klimaarbeid og klimakalkulatoren.
NLR Øst
DJI 0169

God stemning på potetmesse

Skandinavias største potetmesse - Potato Scandinavia - ble igjen arrangert på Grinder gård i Grue 18.august. Over 1200 mennesker fra potetbransjen, potetbønder og andre interesserte tok turen for å oppleve maskindemonstrasjoner, foredrag, visning av sorter, utstilling og for god potetprat.
NLR Øst
Illustrasjon HMS med logo

Psykisk helse

Tirsdag 10.oktober var verdensdagen for psykisk helse. Psykisk helse er så mangt, og det er viktig å ta hensyn til seg selv i alle faser i livet.
NLR Øst
Nettside bygg hero

Ledig stilling, rådgiver landbruksbygg

Vi har behov for rådgiver/ingeniør i 100 % stilling i vårt team landbruksbygg på i dag 2 rådgivere. Les mer om stillingen og søk nå!
Byggaker landskap IMG 3979 Einar Strand

Mentorordningen i Landbruket: Jan Erik skal lære Bård å dyrke korn

I Romerikes Blad kan du lese om Bård Lauritzen som har fått god hjelp av den erfarne kornprodusenten Jan Erik Brotnow, gjennom gratistilbudet Mentorordningen i landbruket. Søknadsfristen for å delta i ordningen for 2023 er 1.desember og søknadsportalen er allerede åpen.
NLR Øst
Winter barley g03cdbc7a3 1920

Klimadrypp

Med ujevne mellomrom kommer det noen små saker om klima i nyhetsbrevene, disse har vi valgt å kalle Klimadrypp, og vi vil etter hvert samle alle Klimadryppene på denne siden. Temaene er alle knyttet til jordbrukets klimautslipp, og tiltak for å redusere disse, men mange av temaene er vanlige plantefaglige temaer. Dette er fordi gode klimatiltak først og fremst er god agronomi, så et godt klimamål er å optimalisere sin egen drift.
NLR Øst
Topp bilde

Reisebrev: Jordhelsetur til England

Etter to års opphold på grunn av pandemi var det i år endelig mulig å reise til Groundswell i England. Messen, som har blitt dobbelt så stor siden sist vi besøkte den, kan best beskrives som en jordhelsefestival. Her har både fagforedrag, utstillinger og maskindemonstrasjonene fokus på godt vekstskifte, minimal jordbearbeiding og fangvekster. I år var også beitesystemer og bruk av husdyr i kornproduksjonen en større del av programmet. Messen er rett og slett noe du ikke vil gå glipp av om du er over snittet interessert i jord og jordhelse.
NLR Øst
Jordprove

Bestill jordprøver nå!

Les mer om jordprøvetaking, og bestill nye prøver allerede nå!
NLR Øst
1 2 3 4