Bli med i mentorordninga i landbruket!

30.10.2019 (Oppdatert: 30.10.2019)

Etter et treårig prøveprosjekt, kan ferske bønder i hele landet nå søke om å få sin egen mentor i 2020.

– Mentorordninga i landbruket er en gylden mulighet til å få inn nye ideer i drifta, sier Agnete Fauskrud som har vært sauebonde i fem år. Da en NLR-rådgiver tipset henne om tilbudet fattet hun umiddelbart interesse og søkte. Nå anbefaler hun alle ferske bønder om å søke om sin egen mentor. Foto: Morten Berntsen

Mentorordninga i landbruket innebærer at en fersk bonde gjør en formell avtale med en erfaren kollega om å bistå som diskusjonspartner i drifta gjennom ett år. Tilbudet omfatter alle produksjoner, også Inn på tunet, lokal foredling m.m.
Fra 2017 til 2019 er det gjennomført et prøveprosjekt i noen fylker. Nå blir ordninga utvidet til hele landet.
NLR har ansvar for mentorordninga i samarbeid med Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Innovasjon Norge. Det gis støtte over jordbruksavtalen.

Regional oppfølging

Alle mentorpar blir tilknyttet en regionkontakt i NLR. I NLR Øst er det Ole Henrik Lauritzen. Før de setter i gang får de opplæring i hva opplegget går ut på og hva det vil si å være mentor. Opplæringen skjer regionvis på en samling der mentorer, unge bønder og regionkontakter i NLR møtes. Mentorparene inngår en avtale som innebærer kommunikasjon og møter gjennom ett år. Mentor mottar 8000 kroner for arbeidet.

Gode tilbakemeldinger

– Mentorordninga har fungert veldig godt i de tre årene den har vært i drift. Vi ser at mange har stort utbytte av å delta. Dette er et gjennomarbeidet opplegg med opplæring av mentorer, samlinger og oppfølging gjennom året, sier Mette Feten som er ansvarlig for mentorordninga nasjonalt i NLR.

Er du interessert i å delta i mentorordninga, som ny bonde eller mentor, finner du mer informasjon og søknadsskjema på nlr.no. Søknadsfrist er 1. desember 2019.  Søknadsskjema

Kontaktperson for mentorordninga i NLR Øst er Ole Henrik Lauritzen, 481 63 087, ole.henrik.lauritzen@nlr.no

Les mer

Mentorordninga fikk fart på plommeprosjektet

 

Mentor ble kårkall hos ung bonde

 

Lærer mer om ullen lidenskap

 

 

SØK HER

Søknadsskjema

Søknadsfrist er 1. desember 2019 

 

 

Kontaktperson for mentorordninga i NLR Øst er Ole Henrik Lauritzen, 481 63 087 
ole.henrik.lauritzen@nlr.noFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.