Bli med på rundtur til forsøksfelt!

16.07.2020 (Oppdatert: 05.08.2020)

Vi legger ut på en rundtur til noen av våre fineste forsøksfelt. Her blir det mye å lære så ta gjerne med deg junior også.

Vi vil vise deg noen av de mest interessante forsøksfeltene. Bli med på rundtur! Foto: Morten Botilsrud

 

Kveldstid torsdag 6. august vil vi gjerne ta deg med på en runde til noen av våre mest interessante og visuelle forsøksfelt. Her blir det muligheter for mange gode diskusjoner. 

Vårsådde arter og gjødslingsstrategier

Vi skal blant annet se på et forsøksfelt med ulike arter og sorter av bygg, havre og vårhvete, og et felt med nitrogenanriket husdyrgjødsel. Det blir også en titt på et felt med ulike gjødslingsstrategier i bygg. 

Interessen for høstoljevekster er stor og derfor ønsker vi derfor å snakke litt om høstoljevekster. Vi skal besøke Terje Fossen Hellesjø som kan vise fram åker av både høstrybs og høstraps. 

Høstsådde arter

Siste stoppested på rundturen blir ved et felt i høstkorn. Her skal vi se på vinterbygg, høsthvete, rug og rughvete. 

Møt opp ved gårdsbutikken Beite på Hvam videregående skole. Derfra går ferden videre med minibusser og eventuet privatbiler. Alle medlemmer er velkommen til å delta. Vi avslutter senest 22.00.

Detaljert program finner du i kalenderen 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.