Grav fram underbuksa di

03.09.2020 (Oppdatert: 09.09.2020)

Dere som tok utfordringen om å sjekke status på egen jordhelse i våres, nå kan dere grave opp trusene og se resultatet.

På tide å grave fram underbuksa. Foto: Else Villadsen

På tide å grave opp trusa!

Ser det ut som truserestene på bildet her har det helt tydelig vært et aktivt jordliv, og det det vitner om gode forhold for jordhelsa. De kan derimot være litt vanskelige å finne igjen..

Finner du igjen trusa i en mye mer velbevart versjon? Se om du finner igjen hvor dypt hovedandelen av planterøttene har vært. Mye av jordlivaktiviteten følger planterøttene. Mikroorganismene som bryter ned trusene foretrekker god luftutveksling og tette lag, kompakte klumper og lite grynstruktur nedover i jordsjiktet kan være en indikasjon på at de ikke har hatt best mulige forhold.

Underbuksekampen er ikke bare en oppfordring som setter fokus på jordhelsa. Det er en konkurranse mellom NLR- enhetene i Norge til å mobilisere jordinteresserte medlemmer, og vi i NLR Øst har lyst til å hevde oss i kampen!
Derfor håper vi dere sender oss bilder (gjerne med en liten historikk) av underbuksene deres. Ta bilder der de ble gravd opp, på tørkesnora, liggende på låvebrua eller lag andre utstillinger om dere ønsker.

 

 

Send oss bilde!

Send bildene til maren.holthe@nlr.no eller else.villadsen@nlr.no innen 15. september.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.