Det er stor interesse for småskala økologisk grønnsaksdyrking for direkte omsetning, altså markedshagedyrking. Vi arrangerer denne våren en webiarserie om temaet over seks kvelder.
Kurset omfatter oppstart og utvikling av allsidig økologisk grønnsaksdyrking i småskala til direkte omsetning. Vi vil gå gjennom de store linjene som valg av dyrkingsopplegg, etablering av dyrkingsareal, arbeidsoperasjoner gjennom sesongen, foretaksutvikling og effektivitet og vi vil presentere dyrking av de enkelte grønnsakene.
Kurset holdes av Hans Gaffke og Thomas Holz, på kveldstid onsdager fra 17. februar til 17. mars og mandag den 22. mars. Vi starter klokken 18.00 og avslutter 20.30 eller 21.00
Onsdag 17.2.21 kl. 18 00 – kl. 20 30
Oppstart av markedshage, økologi v. Hans Gaffke
Valg av dyrkingsopplegg
Etablering av markedshage, plassering, leplanting, jord, jordliv, gjødsling
Vekstskifte, fangvekster, grønngjødsling
Onsdag 24.2.21 kl. 18 00 – kl. 20 30
Arbeid gjennom sesongen v. Hans Gaffke
Redskap tilpasset småskala grønnsaksdyrking
Markedshage - arbeid gjennom sesongen - oppal, våronn, ugras, insekter, innhøsting, lagring
Onsdag 3.3.21 kl. 18 00 – kl. 20 30
Planlegging, økonomi v. Hans Gaffke
Foretaksplanlegging, dyrkingsplanlegging, innføring i planleggingsverktøy.
Effektivisering etter LEAN prinsipp.
Onsdag 10.3.21 kl. 18 00 – kl. 21 00
Kålvekster og salat v. Thomas Holz
Onsdag 17.3.21 kl. 18 00 – kl. 21 00
Tomat og agurk i ikke oppvarmet tunnel, småkulturer på friland v. Hans Gaffke
Mandag 22.3.21 kl. 18 00 – kl. 21 00
Gulrot og andre rotvekster, løkvekster v. Thomas Holz
Med forehold om endringer i programmet
Deltageravgift samlet for alle kvelder: Medlemmer i NLR kr. 600, Øvrige deltagere kr. 1.200
Påmeldingsfrist: 14. februar
OBS! Deltagerbegrensing! Medlemmer i NLR Øst har fortrinnsrett.
Kontakt Hans Gaffke
Norsk Landbruksrådgiving Øst
Org.nummer: 969884275