Grovfôr

06.02.2018 (Oppdatert: 14.05.2020)

Våre rådgivere vet hva som skal til for å få graset til å gro, så ta kontakt med oss for produksjonsveiledning.

Vi har kompetanse på jordarbeiding, vekstskifte, arts- og sortsvalg, såmengder og tidspunkt, gjødsling, plantevern og økologisk dyrking. Rådene kan gis skriftlig, muntlig, individuelt eller i grupper.

Som medlem inviteres du til kurs, fagdager, markdager, markvandringer, erfaringsgrupper, og du har mulighet til å holde deg oppdatert ved hjelp av aktuelle fagartikler, fagblad og nyhetsbrev. Forskning i praksis og nær kontakt til andre aktører i landbruket gir oss tilgang til de ferskeste nyhetene i norsk og internasjonal grovfôrproduksjon.

Grovfôranalyser er vesentlig for optimal og lønnsom fôrplanlegging. Riktig fôrrasjon er viktig for at dyrene skal kunne yte bra, samtidig som de holder seg friske. I menyen til høyre finner du mer informasjon om nyttige rådgivingstilbud innen grovfôr.

Lurer du på noe er det bare å ringe oss.

 

Foto: Åsmund Langeland

Vi er her for deg

Vi utfører årlig ca. 15 feltforsøk innenfor grôvfor og vi baserer våre råd på lokale forsøk. I fjor arrangerte vi 10 markvandringer i grovfôr, på ulike lokasjoner i vårt område, de fleste av den i tiden fram til 1. slått. I tillegg var vi på rundt 30 gårdsbesøk for å diskutere strategier for bedre vekst med bonden.

Vi er selvsagt til stede for deg, enten du finner oss på jordet, på våre kontorer eller via telefon.

 

KONTAKT EN AV VÅRE GROVFÔRRÅDGIVERE

Hvam:

Maren P. Holthe

Tlf: 986 45 734

 

Øsaker:

Else Villadsen

Tlf: 481 63 074

 

Anders Gjerlaug

Tlf: 481 63 092

 

Brandval:

Steinar Velten

Tlf: 913 97 400

 

 

BLI MEDLEM

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.