Jordprøver

(Oppdatert: 13.05.2020)

Foto: Morten Botilsrud

Oppdaterte jordprøver er obligatorisk for alle som søker produksjonstilskudd og i følge forskriften skal det tas nye jordprøver hvert 4.-8. år. Vi har det du trenger for uttak av jordprøver: bor, prøveesker, samleesker og bestillingsskjema. Kart finner du enklest på Internett, for eksempel gårdskart fra NIBIO. Nummerér prøvene og merk av på et kart hvor de er tatt.

Lever prøvene og bestillingsskjema til ditt nærmeste kontor, så sender vi dem til Eurofins for analyse. Du kan lese mer om uttak av jordprøver i vår veileder for jordprøvetaking. Vi kan også komme og ta ut jordprøver for deg. Ta kontakt med ditt lokale kontor for bestilling.

Kalkingsfiler og kart basert på koordinatfestede jordprøver tilbys for tiden kun på Romerike. Ønsker du å bestille koordinatfestede jordprøver, se menyen til høyre.

Se prisliste for medlemstjenester
 

 

Jordprøver

I fjor tok vi ut totalt 4645 jordprøver fordelt på 104 medlemmer.

 

For at gjødslingsplanen din skal være forskriftsmessig laget kan den ikke være basert på jordprøver som er eldre enn 8 år.

 

Når vi tar koordinatfestede jordprøver tar vi som regel en prøve for hvert åttende dekar, mens ved manuelle jordprøver anbefaler vi en prøve for hvert tjuende dekar. Dette må selvsagt vurderes i hvert enkelt tilfelle og er jordvariasjonene store anbefaler vi tettere prøveuttak.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.